equipaments culturals

Museu de Ciències Naturals de Granollers

El nou museu de ciències ocupa dos edificis, un de nova planta i l’edifici antic anomenat la Tela, o casa Pius Anfres, una torre construïda l’any 1912 i que fou rehabilitada l’any 1986. La Tela, nom popular de la casa Pius Anfres, és una torre modernista construïda l’any 1912 obra de l’arquitecte Francesc Batlle Anfres. Era la casa dels propietaris de la fàbrica tèxtil que hi havia situada al darrera, per això li va quedar el nom de la Tela.

Aquests edificis acullen els espais per a les exposicions i per a les activitats i pel treball intern del museu. El jardí que l’envolta acull una mostra de la botànica i la geologia de la comarca del Vallès Oriental. A part d’aquests equipaments el museu també gestiona l’Aula de Natura de can Cabanyes, a la Reserva Natural de can Cabanyes, i l’Estació Meteorològica de Granollers al Puig de les Forques.

El nou edifici és obra de l’oficina d’arquitectura Ramon Sanabria. Sota la direcció de Ramon Sanabria i de Lídia Planas en el període 2010-2012 es van executar les obres. L’edifici de planta rectangular ocupa l’espai entre el jardí del museu i la part nova del carrer Palaudàries amb la façana principal cara als Jardins d’Antoni Jonch i Cuspinera. Edifici de línies clares i molt lluminós amb tres nivells als que accedim a partir d’un ampli espai de recepció. En planta baixa hi trobem la recepció amb els accessos a les altres plantes i al nostre jardí, la sala d’exposicions temporals i la sala de joc i lectura per als més petits. En el primer pis hi trobem les sales permanents, la principal de moment també per a exposicions temporals. “Descobreix els ratpenats” forma ja part del que ha de ser l’exposició permanent del museu, on s’explicaran totes les línies de treball que du a terme el museu. En aquesta planta també hi trobem el Planetari del museu per a les activitats d’astronomia i altres projeccions.

Sota la planta baixa el soterrani del museu s’il·lumina amb un pati interior i podem accedir a la Sala d’Actes, espai per a 110 persones. La resta d’aquest nivell correspon als diferents magatzems de les col·leccions del museu, al taller de recepció de materials i als espais d’instal·lacions de l’edifici. Aquests espais interns del museu es poden visitar en les sessions de portes obertes que oferim el darrer dissabte de cada mes i el diumenge que el segueix, i que podeu demanar al personal de recepció que amb molt de gust us acompanyaran en la visita.


Adreça: Palaudàries, 102. Jardins Antoni Jonch Cuspinera
Telèfon: 93 870 96 51
E-mail: m.granollers.cn@diba.cat
Web: www.museugranollersciencies.org
Horaris:

De dimarts a dissabtes i festius de 16 a 19 hores. Tots els diumenges d’11 a 14 hores.

Festius tancats al públic: tots els dilluns. 1 i 6 de gener, Dijous Sant i Divendres Sant, el dia 1 de maig, el dia 11 de setembre i els dies de Nadal i Sant Esteve.

Portes obertes: Darrer dissabte de cada mes i el diumenge que el segueix. Visita comentada a les exposicions i als magatzems del museu.

Visites en grup prèviament concertades de dilluns a divendres en horari escolar.Roca Umbert