Mostra de Cervesa Artesana del Vallès Oriental

Mostra de Cervesa Artesana del Vallès Oriental

Data: 15 d juliol dl 2017

El dissabte dia 15 de juliol, a la Plaça de la Corona, tindrà lloc la Mostra de Cervesa Artesana del Vallès Oriental. Després de l’èxit i bona acollida de les anteriors edicions, torna amb la mateixa voluntat de donar a conèixer aquest producte gastronòmic de qualitat i de proximitat.
El Vallès Oriental és una de les comarques més actives en el jove panorama cerveser artesà català. Fins a vuit projectes empresarials s’han creat en els darrers anys.
Empreses que aposten per la qualitat i per crear un producte de proximitat.
· Art Cervesers (Canovelles). Instal·lada a la masia Can Partegàs, elabora ales i lagers naturals, sense filtrar ni pasteuritzar promovent l’ús d’ingredients locals en les seves receptes.
· AS Cervesa Artesana (Montornès del Vallés). Elaboració de cervesa artesana, microcerveseria fundada en 2012 amb capacitat productiva de 100.000 l/any.
· Barret Cerveses (Granollers). Elaboració de cerveses de qualitat, a través d’un compromís amb el mètode artesanal clàssic i la recerca i investigació.
· Can Bosc (Santa Maria de Palautordera). Cervesa Can Bosc des de l’agost del 2012, micro artesanal d’elaboració pròpia.
· Catalan Brewery (Mollet). Cervesera independent amb producció pròpia.
· Cervesa Sant Jordi (Cardedeu). Elaborada al Magatzem de Cal Peó, edifici industrial modernista obra de M. J. Raspall (1910).
· Quana Beer (L’Ametlla del Vallès). Nou projecte que neix als camps d’ordi de la Serra de Quana, a on es conreen el seu propi ordi per fer la cervesa.
La producció de la cervesa artesana es dobla d’any en any en un sector que está vivint un veritable boom. Actualment el 1% de la producció de tota la cervesa que es consumeix, és artesana. Aquesta es diferència per la selecció de les millors matèries primeres, la creativitat del cerveser i de ser un producte “viu” que no pateix un procés de pasteurització que fa que segueix la seva evolució a l’ampolla o al barril tot aprofitant el propi carboni generat de manera natural en el procés de fermentació per gasificar-se. Tot plegat li permet mantenir i realçar totes les propietats nutritives i organolèptiques.


Museu de Granollers
Museu de Ciències Naturals de Granollers
BTTDiscovery